Synopsis

Ben is een ruige man van 55 jaar. Het is een echte Rotterdammer: recht voor zijn raap, eerlijk, sympathiek en vol humor.
Ben is 10 jaar president geweest van een motorclub. Zoals hij het zelf zegt was hij geen brave jongen.

Nu verblijft Ben in een mannenopvang op een geheime locatie in de regio Rotterdam. Hij zit hier omdat zijn vrouw hem sloeg en hij nergens anders terecht kon. Ben vertelt zijn verhaal en legt uit hoe het zo ver heeft kunnen komen.
Hij ontmoette zijn Nigeriaanse vrouw vijf jaar geleden en al snel waren ze gelukkig getrouwd. De eerste jaren hadden zij een goede relatie. Toen hij haar drie kinderen naar Nederland had gehaald sloeg zijn vrouw echter totaal om en begon hem
zowel psychisch als fysiek te mishandelen. Hier kon hij zich niet tegen verweren: toen hij een keer terugsloeg werd hij door de politie meegenomen. Wanneer Ben zelf de politie belde werd hij echter niet geloofd.
Hij heeft meerdere keren 112 gebeld, maar nooit werd iets ondernomen.

Ben geeft in eerste instantie aan vooral praktische problemen te hebben: het gaat prima met hem, hij moet alleen weer zijn eigen huisje hebben, dan kan hij weer verder gaan met zijn leven. Tussen de regels door blijkt echter dat de situatie Ben zeker niet koud laat.

We zien Ben in zijn dagelijks leven in de mannenopvang: hij discussieert met Julius, die samen met hem in de opvang zit. Ook moet Ben een assertiviteitscursus volgen, iets waar Ben helemaal niet op zit te wachten en wat hij al helemaal niet nodig heeft. Om de tijd te doden is Ben weer gaan schilderen. Van een vriend kan hij een motor lenen, zodat hij eindelijk eens weer lekker kan toeren. Om zijn motorspullen te bemachtigen moet Ben hiervoor alleen wel de kelder van zijn oude
huis insluipen, waar nu zijn (ex-)vrouw woont.Boos De Film
  • Ivo Wever

  • Amstelveenseweg 31-II
  • 1054 MC Amsterdam
  • +31 (0)6 45 242 412)
  • Email