Crew Bio's

Boos De Film

Dennis Lubbers

Dennis Lubbers (1981), dacht lange tijd dat zijn carrière zich binnen de hulpverlening zou bevinden. Na de verzorgende en verpleegkundige opleiding is hij de Sociaal Pedagogische Hulpverleners opleiding in Nijmegen gaan doen. Daar kwam hij in aanraking met creatieve hulpmiddelen om zorgvragers te helpen. Een manier was met behulp van video. Tijdens een stage in Brazilië maakte Dennis een toelatingsfilm voor de voor de filmacademie, waar hij regie documentaire ging studeren. De academie bleek een zoektocht te zijn naar wat voor een maker hij is. Na veel geëxperimenteer werd het Dennis duidelijk dat hij films wil maken over maatschappelijk relevante onderwerpen, waarin hij dicht bij zijn hoofdpersonen wil komen. Precies zoals hij doet in zijn documentaire afstudeerfilm Boos.


Boos De Film

Max Maloney

Max Maloney (1986, New York) heeft succesvol het Vossius Gymnasium in Amsterdam afgemaakt en is na 2 jaar HKU begonnen met de specialisatie Camera aan de filmacademie. Naast zijn eindexamendocumentaire Boos en fictiefilm Met de Dag volgde hij een stage bij de speelfilm Komt een Vrouw bij de Dokter.


Boos De Film

Ivo Wever

Na een studie Nederlands recht koos Ivo ervoor om zijn passie te volgen en ging hij Productie studeren aan de Filmacademie. Hij studeert dit jaar af als producer van de eindexamenfilms Met de Dag en Boos. Hiernaast is hij als productieleider en programmeur betrokken bij de organisatie van het Leids Film Festival. Ivo volgde stages bij agent Features Creative Management en producent Phanta Vision. Hij wil realistische films maken die uit het leven gegrepen zijn en die confronteren.


Boos De Film

Oliver Pattinama

Vanaf jongs af aan wist Oliver Pattinama (1988) altijd al dat hij met film bezig wilde zijn. Toen hij zich tijdens zijn middelbare schooltijd ook met muziek ging bezighouden, begon hij automatisch op een andere manier naar films te kijken. Hij realiseerde zich al snel dat film veel meer is dan beeld alleen. Al gauw wist hij dat sounddesign voor film zijn roeping moest worden en begon hij aan de opleiding Sounddesign aan de NFTA. Nadat hij in zijn 3e studiejaar het setgeluid heeft mogen draaien van de eindexamendocumentaire Altijd 19, heeft hij in het 4e jaar een stage gevolgd bij Antoin Cox op de set van De Sint. Nu is het tijd om af te studeren met de producties Boos, Dicht bij mij vandaan en Devotie.


Boos De Film

Wietse de Zwart

Na een HBO-opleiding in de ICT sector afgerond te hebben heeft Wietse (1983) zijn plek gevonden in film. Sinds het begin van zijn studie aan de Filmacademie heeft hij verschillende korte films en lange films gemonteerd en geassisteerd. Met deze films, zijn afstudeerfilms Met de Dag en Boos en de afstudeercommercial hoopt hij aan de slag te kunnen binnen alle richtingen van het vak.


Boos De Film

Olger Star

Na in 2005 te zijn afgestudeerd als Industrieel Ontwerper aan de TU Delft heeft Olger (1981) zich gericht op muziek, geluid en conceptontwikkeling. Sinds 1996 is hij actief als dj/muziekproducer en zomer 2010 zal hij afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam, bij de masteropleiding ‘Compositie voor film’. Momenteel werkt hij als componist voor film en media en als sounddesigner.Boos De Film
  • Ivo Wever

  • Amstelveenseweg 31-II
  • 1054 MC Amsterdam
  • +31 (0)6 45 242 412)
  • Email